11.03.2014 19:20
"Existujú objektívne údaje o tom, že káva môže pri pravidelnej konzumácii dodávať organizmu až 70 percent antioxidantov, ktoré prijímame v potrave. Chráni tak kardiovaskulárny systém a potláča vznik rakoviny, Parkinsonovej a Alzheimerovej choroby. Antioxidačný potenciál zelenej kávy sa...
11.03.2014 18:36
Naše dávky potravín odporúčajú priemernú ročnú spotrebu 128 kg zeleniny a 97 kg ovocia na osobu a rok. "V skutočnosti sme však v roku 2010 skonzumovali len 95 kg zeleniny, z toho v čerstvej podobe iba 67 kg," hovorí MUDr. Alžbeta Béderová, CSc., z Regionálneho úradu verejného...
11.03.2014 18:25
Ponúkajú široký výber vitamínov, minerálov, vlákniny a iných fytozlúčenín, z ktorých môžeme mať úžitok. Niektoré z nich majú vysoký obsah vitamínu C, iné sú hlavne zdrojom draslíka a železa. Ovocie a zelenina sú dôležitou súčasťou zdravého jedálnička a ich dostatočný denný príjem môže pomôcť...